neoficiálne stránky   

 
  80-te a 90-te roky:  
 
  Tieto roky znamenajú asi najväčší prínos po technologickej stránke. Dokonca sa BBC stala prvou televíziou a rozhlasom vysielanými cez satelit, bez toho aby do tohto zámeru, či nutnosti zasahovala akokoľvek vláda. Pre určité podozrenia bolo v v roku 1987 centrum spoločnosti obsadené policajnými zložkami a dovolané vedenie nahradil Michael Checkland.

Toho nahradil až v roku 1993 zas John Birt. Toto obdobie znamenalo zníženie zamestnancov, oslabenie. Novému manažmentu sa ale podarilo presadiť zvýšenie koncesionárskych poplatkov a tak bolo možné spustiť celkom nové projekty, ktoré podporili rozhlasovú aj televíznu časť spoločnosti.

Spúšťa sa onedlho BBC News, prúd spravodajstva, ktoré funguje úspešne dodnes. Digitálne vysielanie v BBC nastupuje v roku 1996 po rokovaní so spoločnosťou Flextech.

BBC taktiež disponuje bohatou webovou stránkou, ktorá síce aktívne nenahradzuje rozhlasovú a televíznu oblasť, no bohato informuje o všetkom dianí vo svete v textovej forme a často obsahuje viac informácií než televízia a rozhlas.
.

BBC SLOVAK
 
BBCBBC malo do roku 2005 pobočku aj na Slovensku. Fungovalo tak BBC SLOVAK a viac informácii práve o BBC Slovak nájdete na stránkach. Tlačová správa hovorí o dôvodoch zrušenia BBC pobočiek v 10 jazykoch.

Zahraničné vysielanie BBC prijalo v októbri 2005 novú stratégiu rozvoja na nasledujúcich päť rokov.

V rámci tejto stratégie bolo schválené aj rozhodnutie ukončiť činnosť 10 jazykových sekcií, medzi nimi aj slovenskej. BBC sa po slovensky naposledy prihlásila 20.decembra 2005. Týmto sa ukončila 66 ročná história vysielania BBC v slovenčine.

Slovenská redakcia zahraničného vysielania BBC ďakuje všetkým svojim poslucháčom a priaznivcom za prejavený záujem a podporu. Ďakuje tiež všetkým tým, ktorí vyjadrili ľútosť a sklamanie nad ukončením jej činnosti.
Viac info na spomínanom webe:  http://www.bbc.co.uk/slovak/

 

 
 
© BBC.SK unoficial website - neoficiálne stránky BBC.sk L222